czwartek, 14 lutego 2013

Francuskie ciasteczka z kremem czekoladowym i truskawkami



Witajcie kochani :)
Ciasteczka na francuskim cieście, idealne na Walentynki. Chrupiące na zewnątrz, pulchne w środku, rozpływają się w ustach przy każdym ich kęsie. Truskawki i czekolada to dla nich najlepsze połączenie.


Składniki na ciastka : 

- 1 opakowanie ciasta francuskiego 
- 1 słoiczek dowolnego kremu czekoladowego ( ja wykorzystałam krem czekoladowy z orzechami laskowymi z przepisu na blogu )
- 1 opakowanie truskawek 
- cukier puder do posypki 

Blok ciasta francuskiego rozwałkować na około 5 mm. Wykrawać ciastka w kształcie serca. Na środku układać po łyżeczce kremu czekoladowego i układać na każdym po parę kawałeczków truskawek. 
Wyłożyć je na blaszce wyłożonej papierem do pieczenia. Piec w  temperaturze 200°C na złoty kolor.
Gotowe już i lekko przestygnięte ciasteczka posypać cukrem pudrem .


Smacznego !


                                                                                                  


4 komentarze: