Witajcie kochani :)
Ciasteczka na francuskim cieście, idealne na Walentynki. Chrupiące na zewnątrz, pulchne w środku, rozpływają się w ustach przy każdym ich kęsie. Truskawki i czekolada to dla nich najlepsze połączenie.
Składniki na ciastka :
- 1 opakowanie ciasta francuskiego
- 1 słoiczek dowolnego kremu czekoladowego ( ja wykorzystałam krem czekoladowy z orzechami laskowymi z przepisu na blogu )
- 1 opakowanie truskawek
- cukier puder do posypki
Blok ciasta francuskiego rozwałkować na około 5 mm. Wykrawać ciastka w kształcie serca. Na środku układać po łyżeczce kremu czekoladowego i układać na każdym po parę kawałeczków truskawek.
Wyłożyć je na blaszce wyłożonej papierem do pieczenia. Piec w temperaturze 200°C na złoty kolor.
Gotowe już i lekko przestygnięte ciasteczka posypać cukrem pudrem .
Smacznego !
Mniam, Mniam mniam!
OdpowiedzUsuńDziękuję :)))
UsuńLecę do Ciebie ta porcję tych pyszności :) Wyglądają cudownie :)
OdpowiedzUsuńZapraszam :)))
Usuń