sobota, 3 września 2016

Ciasto z karobem, cukinią i malinami (gluten free)







Ciasto idealne a zarazem wyjątkowe ;)
 Połączenie karobu z cukinią i malinami powoduje, że kupki smakowe szaleją ! Sami się przekonajcie...


Składniki :

- 3 małe cukinie 
- 3/4 szklanki oleju rzepakowego lub kokosowego
- 0,5 szklanki cukru brązowego lub innego słodzidła 
- 1,5 szklanki mąki bezglutenowej lub pszennej 
- 0,5 łyżeczki sody do pieczenia
- 1 łyżeczka proszku do pieczenia( gluten free) albo normalny
-  0,5 szklanki karobu lub gorzkie kakao 
- maliny świeże lub mrożone 

Cukinię umyć i zetrzeć na małych oczkach. Połączyć ją z mokrymi produktami. Suche produkty przesiać przez sito i stopniowo dodawać do mokrych mieszając. Masę przełożyć do formy wyłożonej papierem do pieczenia. Wcisnąć maliny w środek ciasta. Piec w 180°C do suchego patyczka. Po upieczeniu pozostawić do ostygnięcia.

Smacznego !

Brak komentarzy:

Prześlij komentarz