Ciasto idealne a zarazem wyjątkowe ;)
Połączenie karobu z cukinią i malinami powoduje, że kupki smakowe szaleją ! Sami się przekonajcie...
Składniki :
- 3 małe cukinie
- 3/4 szklanki oleju rzepakowego lub kokosowego
- 0,5 szklanki cukru brązowego lub innego słodzidła
- 1,5 szklanki mąki bezglutenowej lub pszennej
- 0,5 łyżeczki sody do pieczenia
- 1 łyżeczka proszku do pieczenia( gluten free) albo normalny
- 0,5 szklanki karobu lub gorzkie kakao
- maliny świeże lub mrożone
Cukinię umyć i zetrzeć na małych oczkach. Połączyć ją z mokrymi produktami. Suche produkty przesiać przez sito i stopniowo dodawać do mokrych mieszając. Masę przełożyć do formy wyłożonej papierem do pieczenia. Wcisnąć maliny w środek ciasta. Piec w 180°C do suchego patyczka. Po upieczeniu pozostawić do ostygnięcia.
Smacznego !
Brak komentarzy:
Prześlij komentarz