Witajcie :)
Tym razem babeczki w innej postaci. Świetne na każdą okazję u nas się sprawdziły i w innej postaci wędzonego łososia już nie jemy :) Sami się przekonajcie ;)
Skład na 12 babeczek :
- 400g wędzonego łososia
- 4 ugotowane jajka na twardo
- 400g bialego twarożku typu Philadelphia
- pół pęczka szczypiorku
- 1 ząbek czosnku
- sól i świeżo zmielony czarny pieprz
- ser żółty w plastrach
- folia spożywcza
- metalowa forma na babeczki
Biały twarożek przełożyć do miski z opakowania, dodać drobno pokrojone jajka na twardo, ząbek czosnku, szczypiorek. Wszystko wymieszać, doprawić solą i świeżo zmielonym czarnym pieprzem według uznania. Farsz gotowy do wypełnienia łososiowych babeczek.
W formie na babeczki każdy z osobna otwór wyłożyć folią spożywcza.
Następnie wyłożyć każdy otwór łososiem .
W momencie kiedy łosoś jest wyłożony, kolej na farsz. Delikatnie wypełnić każdą babeczkę.
Wykrawać krążki z żółtego sera mniej więcej tej samej wielkości co babeczka i wyłożyć nimi górę farszu.
Gotowe babeczki z łososia zakryć folią która wystaje poza formę i włożyć na parę godzin do lodówki lub całą noc.
Smacznego :)
uwielbiam łososia!:)
OdpowiedzUsuńJa też uwielbiam :)))
UsuńPysznie! Super przepis!Pozdrawiam, Kasia.
OdpowiedzUsuńDziękuję Kasiu :) I również pozdrawiam :)))
UsuńSą rewelacyjne! Polecam! :)
OdpowiedzUsuńTo prawda ;) :)))
UsuńBabeczki zagosciły u nas na dobre !!! :)
Usuń