środa, 2 lipca 2014

Babeczki z wędzonego łososia




Witajcie :)
 Tym razem babeczki w innej postaci. Świetne na każdą okazję u nas się sprawdziły i w innej postaci wędzonego łososia już nie jemy :) Sami się przekonajcie ;)

Skład na 12 babeczek :

- 400g wędzonego łososia
- 4 ugotowane jajka na twardo
- 400g bialego twarożku typu Philadelphia
- pół pęczka szczypiorku
- 1 ząbek czosnku
- sól i świeżo zmielony czarny pieprz
- ser żółty w plastrach
- folia spożywcza
- metalowa forma na babeczki

Biały twarożek przełożyć do miski z opakowania, dodać drobno pokrojone jajka na twardo, ząbek czosnku, szczypiorek. Wszystko wymieszać, doprawić solą i świeżo zmielonym czarnym pieprzem według uznania. Farsz gotowy do wypełnienia łososiowych babeczek.


W formie na babeczki każdy z osobna otwór wyłożyć folią spożywcza.


Następnie wyłożyć każdy otwór łososiem .



 W momencie kiedy łosoś jest wyłożony, kolej na farsz. Delikatnie wypełnić każdą babeczkę.


Wykrawać krążki z żółtego sera mniej więcej tej samej wielkości co babeczka i wyłożyć nimi górę farszu.


Gotowe babeczki z łososia zakryć folią która wystaje poza formę i włożyć na parę godzin do lodówki lub całą noc.


Smacznego :)

7 komentarzy: