niedziela, 22 listopada 2015

Fudge dyniowy (gluten free)






Uwielbiam Fudge ale domowej roboty jest o wiele pyszniejszy i zdrowszy :D a od kąt zadomowiły się u nas gluten free potrawy i bez laktozy tak zaczęłam szukać zamienników. I o to jeden z nich ;) Na pewno na jednym kawałeczku nie poprzestaniecie ! Zapewniam was :D


Składniki : 

- szklanka puree z dyni *
- szklanka masła organicznego z nerkowców 
- 1 łyżka miodu 
- pół łyżeczki cynamonu
- 1/3 szklanki oleju kokosowego (rozpuszczone)


W średniej misce połączyć wszystkie produkty ze sobą, dokładnie wymieszać. Przełożyć do małej formy wyłożonej papierem do pieczenia. Wyrównać wierzch i przykryć folią spożywczą formę. Trzymać w zamrażalniku około godziny do dwóch. Po wyciągnięciu pokroić i gotowe. Przechowywać w zamrażalniku.

Smacznego :)


Ps.

Szklanka o pojemności 250 ml. 

2 komentarze: