sobota, 20 sierpnia 2016

Pierś z indyka z brzoskwiniami i kaszą jaglaną (gluten free )



Witajcie kochani ponownie :)
Trzeba odkurzyć blog. Mam nadzieję, że mi wybaczycie moją nie obecność. Trochę się pozmieniało w moim życiu, ale tak na pozytywnie. Ok, nie będę owijać w bawełnę, w końcu przyszłam tutaj z przepisem do was :)
A jest warty uwagi. Mam nadzieję, że wam się spodoba i się skusicie na niego ;)

Składniki na 4 osoby :

- 200 g kaszy jaglanej 
- około 300 g piersi z indyka ( może być również pierś z kurczaka )
- 1 puszka brzoskwiń w syropie
- 4 łyżki oleju kokosowego ( lub 4 łyżki oliwy z oliwek )
- 3 łyżki syropu z brzoskwiń
- sól, pieprz, papryka chilli w proszku, suszona natka pietruszki, gałka muszkatołowa 


Kaszę przepłukać w zimnej wodzie a następnie we wrzątku. Gotować według przepisu na opakowaniu. Piersi z indyka oczyścić i pokroić w kawałki, przełożyć do miseczki. Dodać przyprawy i olej kokosowy. Wymieszać wszystko i pozostawić na 10 min. W tym czasie pokroić brzoskwinie w grubszą kostkę. Mięso usmażyć na lekko złoty kolor, dodać brzoskwinie i syrop. Smażyć na małym ogniu około 5 min. Kaszę wyłożyć na talerz, piersi z indyka z brzoskwiniami ułożyć na wierzch kaszy jaglanej. 

Smacznego !


Brak komentarzy:

Prześlij komentarz