Witajcie :)
Lato w końcu i do nas przywitało ! A że jest dzisiaj gorąco, mam dla was coś na ochłodę. Muszę wam przyznać, że to strzał w dziesiątkę ;) Kolejne, szybkie lody do wykonania. Malakser w tym przypadku przyda się jak najbardziej. Idealne dla osób z alergią na gluten.
Lato w końcu i do nas przywitało ! A że jest dzisiaj gorąco, mam dla was coś na ochłodę. Muszę wam przyznać, że to strzał w dziesiątkę ;) Kolejne, szybkie lody do wykonania. Malakser w tym przypadku przyda się jak najbardziej. Idealne dla osób z alergią na gluten.
Zapraszam serdecznie na przepis :)
Składniki :
- 4 banany
- 2 pełne łyżki masła orzechowego *
- 1 łyżeczka gorzkiego kakao **
Banany obrać ze skórki, pokroić w plasterki i zamrozić. Gotowe wrzucić do malaksera z końcówką ostrza w kształcie litery S i zmiksować je na gładką masę, następnie dodać masło orzechowe i kakao. Ponownie zmiksować wszystko dokładnie i gotowe ;)
Smacznego !
* dla osób z alergią na gluten, najlepsze jest masło orzechowe, organiczne. Takie można zrobić samemu lub kupić w sklepie ze zdrową żywnością albo w sklepie internetowym.
** również jeśli chodzi o osoby z alergią na gluten, najlepsze jest kakao organiczne.
Obecnie jestem na diecie. I jak widzę takie pyszności, to aż mnie skręca w środku. Ale zrobię sobie takie w weekend. Co tam dieta :))
OdpowiedzUsuńPozdrawiam.
Słońce spokojnie możesz je zrobić i zjeść bez obaw że przytyjesz 😉
UsuńJa już normalnych lodów na bazie śmietany i jajek nie jadam. Polecam serdecznie 😄
Buziaki !